Kategorie
Zákaznická linka
tel.: 277 002 217
email: info@wayshop.cz
Vlašská jádra
Vlašská jádra
kód produktu: WU200002
Léčebný efekt vlašských ořechů se projeví při pravidelné a dlouhodobé konzumaci. Jako prevenci bychom si měli dopřát asi pět ořechů denně.
Dostupnost: skladem
Doprava: do 1-3 dnů
Výživová hodnota tohoto ořechu přesahuje výživnou hodnotu hovězího masa. Je nedílnou a velmi oblíbenou součástí středomořské kuchyně. Vlašský ořech je vhodným doplňkem ke stravě studujících a duševně pracujících, těžce fyzicky pracujících i malých dětí.
Jádro ořechů připomíná mozek a to má i skutečnou podstatu, protože skutečně vlašské ořechy dobře působí na mozek a na paměť. Studenti, duševně pracující a ti, kdo trpí podrážděností, depresí, stresem či nervovým vyčerpáním, by proto měli jíst hrst ořechů denně, nejlépe ke snídani. Jsou prospěšné i pro srdce a jsou především protizánětlivé. Vlašské ořechy jsou doslova nabité cennými látkami.
Zcela prokazatelně ořechy snižují riziko cukrovky, ischemické choroby srdeční a rakoviny. V ořechu je velmi silná koncentrace zdraví prospěšných látek a není divu. Příroda v něm ukryla bílkoviny, kalorie i živiny potřebné pro růst nového stromu.
Konzumace několika ořechů po větším jídle pomáhá tělu vyrovnat se s negativním působením zkonzumovaných tuků. Doporučuje se sníst denně téměř 30 gramů ořechů, protože obsahují látky, které zabraňují kornatění tepen a přispívají k udržení jejich pružnosti. Ořechy jsou v tomto směru údajně tělu prospěšnější než olivový olej.
Ořechy působí na nervy a mozek. Zlepšují soustředění, paměť a dokonce snižují riziko vzniku Alzheimrovy nemoci. Obsažený hořčík zlepšuje zubní sklovinu, obecně působí pozitivně proti migréně, zlepšuje srdeční činnost a snižuje cholesterol.
Konkrétně obsahují: Vitamíny B1,B2,B3,B5,B6,E, biotin, vápník, měď, jod, železo, hořčík, mangan, fosfor, draslík, selen, zinek, vláknina, bílkoviny, mononenasycené tuky, omega-3 a omega-6 nenasycené mastné kyseliny.
Ořechy musíme skladovat na temném a suchém místě, protože olej v jádrech totiž snadno oxiduje. Žluklé ořechy pak mají hořkou pachuť a ztrácejí léčebné vlastnosti, dokonce mohou organismu uškodit.
Náš tip:
Vyloupaná jádra je nezbytné skladovat bez přístupu vzduchu nebo je naložit například do medu. Optimální je promíchat 1 kg jader s 1 kg medu a společně zahřívat, až se med rozpustí.